O KAMPUUvodna reč Dejana Stankovića...

“Imao sam sreću da fudbal doživim na različite načine. Kao klinac koji počinje da trenira i koji mašta. Kao fudbalski profesionalac kojem se želje ostvaruju, čiji snovi postaju stvarnost. Godinama sam gledao fudbal i sa tribina. Iz mnogo važnog, često presudnog, roditeljskog ugla. Odlučio sam da ponovo doživim fudbal na najiskreniji način – u društvu dece. Iz dana u dan, tokom kampa, moj tim i ja tražićemo od njih da sanjaju i budićemo njihovu maštu. Pokušaćemo da budemo podrška kako bi se i njihovi snovi ostvarili.“

IDEJA KAMPA

U mojim uspomenama dominiraju slike iz najranijeg fudbalskog doba. Baš iz tog razloga, želim da kamp DEKI 5 bude jedno od lepših iskustava u detinjstvu klinaca i klinceza koje željno očekujem da upoznam. Daću sve od sebe da ih sa kampa ispratim nasmejane i pune utisaka kojima će zatrpati roditelje.
Radiće se – ozbiljno! Tim visokokvalifikovanih stručnjaka za rad sa decom (treneri i instruktori UEFA i Fudbalskog saveza Srbije) temeljno priprema i planira svaki minut u programu Kampa. Tehnika, motorika, spretnost, okretnost, brzinske sposobnosti, samo su neki od programskih delova treninga koji čekaju moje ”kampere“.
Naučiće se mnogo – naravno. Na zabavan, ilustrativan način, treneri će polaznike Kampa podsetiti i na neophodnu brigu o zdravlju. Mališani će dobiti odgovore na brojna pitanja:
Šta su dobre, ali i loše navike svakodnevnog života?
Koje su prednosti i mane koje se čine u ishrani?
Koliko je psihologija važna u sportu?
Zašto treba da se neguje fer-plej i da se poštuje protivnik?
Družićemo se – obavezno! I na tom planu dobro smo se pripremili, ali, neka bar nešto ostane iznenađenje za “kampere”.